To jsou mi novinky, u lidí zplodili dítě vždy jen muž a žena, teď už to dělá manželství samotné ?!Petr Vileta píše: Z pohledu státu bylo a je manželství podporované pouze pro jeho schopnost (nebo alespoň velkou pravděpodobnost) zplodit děti ...

Moderátor: Predsedajici
To jsou mi novinky, u lidí zplodili dítě vždy jen muž a žena, teď už to dělá manželství samotné ?!Petr Vileta píše: Z pohledu státu bylo a je manželství podporované pouze pro jeho schopnost (nebo alespoň velkou pravděpodobnost) zplodit děti ...
Pak by měl stát raději podporovat rodiny s dětmi, než manžele, ne?Petr Vileta píše:Z pohledu státu bylo a je manželství podporované pouze pro jeho schopnost (nebo alespoň velkou pravděpodobnost) zplodit děti, tedy další občany.
Asi trochu mimo téma, vzhledem k funkci tohoto vlákna, ale dotaz:Petr Vileta píše:Michal Gill píše:(3) zákon o rodině/institut manželství jako takový.Ovšem pokud je u nějakého svazku lidí tato pravděpodobnost malá, a to u gayů je hodně malá, na rozdíl od leseb, tak proč je zvýhodňovat? Jako nejsou nijak zvýhodněny hetero svazky "na psí známku", zrovna tak by neměly být zvýhodněny svazky stejného pohlaví.
Ale no jo, napsal jsem to trochu neobratně.Ondra.kl píše:To jsou mi novinky, u lidí zplodili dítě vždy jen muž a žena, teď už to dělá manželství samotné ?!Petr Vileta píše: Z pohledu státu bylo a je manželství podporované pouze pro jeho schopnost (nebo alespoň velkou pravděpodobnost) zplodit děti ...
a máš pro to nějaký statistiky? Já joPetr Vileta píše:Myslel jsem tím, že ...
Bingo !!!Petr Vileta píše:I když ... postupným zjednodušováním rozvodů se došlo do stavu, že už je to skoro jedno.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Agent DZ a 1 host