Ahoj celostátní fórum,
níže jsem se rozepsal o mojí motivaci být zvolen členem Republikového výboru

. V současné době nezaujímám žádnou vnitrostranickou funkci, jsem pouze členem předsednictva Evropské pirátské strany, proto bych chtěl propojit mezinárodní a vnitrostranickou dimenzi mého pirátského bytí

.
RV vnímám jako orgán, kde člověk může získat první zkušenosti s reálnou politikou. Chtěl bych propojit můj zájem o každodenní chod strany s činností ve stranickém orgánu, který je zásadní při utváření provozu a strategie naší strany.
Do RV kandiduji s tím, že chci budovat mosty, to znamená, že nepatřím k žádnému "kmenu", nerozlišuji staré nebo mladé
(čti podle délky členství) Piráty. Je pravda, že občas přemýšlím nad (někdy) názorovou nejednotností členské základny, nicméně jsem rád, že nám jde především o evidence-based practice politiku, která si bere zleva i zprava.
Zároveň je, ale nutné se snažit o konsenzuální výstupy a dosažení kompromisu, který by ale neměl znamenat rezignaci na ideály. K výsledkům vede týmová práce a vzájemný respekt
, který je profi - mimochodem skvělá iniciativa pro růst celé strany.
Také vnímám určitou rebelskou/aktivistickou povahu Pirátů, což znamená nastolování nemainstreamových témat a neuhýbání z potencionálně kontroverzních témat (namátkou legalizace prostituce nebo užití psychedelik v léčbě duševních onemocnění).
Mám vystudovanou Politologii a evropská studia (titul Bc.), zajímám se o politické a stranické systémy, volby nebo mezinárodní vztahy. Z pohledu politologa mě zajímají témata jako jednání o programu, pravidla pro kandidátky nebo dokumenty jako je Pirátská strategie. Rád bych se připojil do
Pracovní skupiny pro rozvoj odborně-politické sekce strany a do
Programové pracovní skupiny.
Od případného zvolení očekávám hlubší seznámení se se stranickými předpisy
(obecně jsem pro větší seznamování členské základny s předpisy a jejich průběžné vyhodnocování) a kritickou analýzu našich volebních kampaní, výsledků ve volbách a celkově postupů před a po volbách (napříč kraji). S tím souvisí i větší koordinace odborů s RV a společná zasedání.
Chtěl bych prosazovat více komunikace na pirátských platformách, než se teď děje - větší důraz na open source, převážně v online práci a zapojování se do pirátských procesů.
V neposlední řadě mě ke kandidatuře vede chuť poznat Piráty a Pirátky napříč republikou.
Doufám, že výjezdní zasedání RV budou moct být, co nejdříve
. Další oblast, ve které bych se chtěl více dovzdělávat, jsou rozpočtová pravidla a pravidla hospodaření, středobod práce v RV.
Práci v RV jsem schopen věnovat 5-10 hodin týdně, předpokládám, že někdy toho je víc, někdy míň. Záleží mi na tom, abychom takzvaně neusnuli na současných vavřínech. Není větší pomíjivosti než politická moc a sám osobně bych chtěl v RV přispět k tomu, aby nám momentální voličské preference vydržely.
Díky za podporu a eventuálně se ptejte

. L.
P.S. Protože se nám tu rozmáhá takový nešvar s fotkami

, přidávám svoji z demonstrace Svobodné Bělorusko ze srpna loňského roku.